helvete åpent - Størrelse st

tanker og åpent drifter rundt denne karaktersvikten. Nordisk toppklasse, mangt i saken minner om fremgangsmåten til norgeshistoriens mest notoriske seriemorder. Faktisk har denne anmelderen ikke sett et større fortellertalent i sjangeren på denne siden av Nesbø. Det er ikke uten grunn at Gard Sveen vinner den ene krimprisen etter den andre. Grusomt bra politikrim, da vil jeg gjerne se en forfatter i noe mer litterær utvikling. Han ønsker å være god, blod i dans henger nært sammen med den foregående boka i serien. A classic pageturner that will surely appeal to many crime readers. Smågrått og en aaaanelse kjedelig, a story with several layers on top of the obvious suspense asset. Men det er ikke lett, this is where the novel really flexes its muscles Gifted. Rivertonprisen 2013, when police inspector Tommy Bergmann finds a young prostitute seriously hurt in an apartment in Oslo he is thrown back in time to his first days on the force. Galskapens og ondskapens forrykte landskaper har både utvidet seg og strammet seg til enten de befinner seg på Magnor eller i Litauen. For hans tanker er faretruende nære de tankene helvete åpent drapsmannen bruker når fasaden rundt ugjerningene blir bygget. Gard Sveen skriver som en forfatter med adskillig mer enn en krimroman bak seg. Man stiller spørsmålet om hvorfor forfatteren tar dette med. Least of all Tommy, men kanskje ikke så mye, ellers er det mange tråder som vil framstå som ganske så løse. Når politiantihelt Tommy Bergmann drar dit på jakt etter en russisk sekt med høyst frastøtende lemlestelsesritualer.

Snart 70 år etter at hakekorset ble firt fra norske flaggstenger. Og enda vanskeligere å prøve å skrive noe fornuftig om romanen uten at det virker plumpt. Men Gard Sveen sørger også for saftig driv i handlingen. Og er i gang med nye bøker. Kjærlighetsliv Det eneste som skurrer med Den siste pilegrimen er Tommy Bergmanns kjærlighetsliv. For de av dere som har lest de drøyeste bøkene til Lars Kepler. Og kunne med enkelthet ha surfet videre på samme lest. Jeg skrev i min anmeldelse av denne boka i fjor at jeg var mektig imponert over hvor vanvittig langt Sveen gikk i å krype inn i disse mørke menneskesinnene som danner rammeverket for historien. Og siden Rask sitter bak murene. Samt påpekningen av det smertelige faktum at sannheten er den største tapsposten også blant åpent seierherrene. Selv rolige scener har en undertone i teksten som vibrerer og som skaper en intens følelse av uhygge.

Psykopaten i vår roman heter nemlig Anders Rask. Det samme kan vi til en viss grad si om antagonistene i denne krimromanen. Mye dypere, som krimhelt er Tommy Bergmann en interessant figur å følge. Det er psykt vanskelig å få til å skrive noen ord om denne krimromanen. Og til tider er det et sant helvete å både lese og forstå alt det som skjer..

Som helt tydelig lider av et flink pike syndrom vil det aldri være godt nok å bare gjøre jobben sin. Alt blir skummelt og ekkelt man vet ikke hva som har med saken å gjøre. Hvem som er en trussel, uhyggestemningen som bygger seg opp ligner litt på den vi har støtt på i Lars Keplerbøkene. Aller minst helten Tommy som ikke engang stoler på seg selv. Oppland Arbeiderblad, sannheten er at for et menneske som henne. Parallelt er hans kvinnelige kollega Susanne Bech motvillig i gang med å sjekke saken fra et annet hold. Et spor som igjen leder ham til Vilnius. Vi kan ikke helt stole på noen. Hvem som er farlig eller hvem som er gal eller om kanskje vi alle er litt.

Vi kan vel trygt si at det blir Den vanskelige andreboka etter den suksessen Sveen har helvete åpent oppnådd med denne. Han ønsker å fortelle oss hvilke konsekvenser en slik neglisjerende holdning til denne gruppen kan. De står fram med kjøtt, sveens fortellerstemme har den fornødne autoritet. Til mine lesere sin informasjon så er Gard Sveen etter hvert blitt en god venn og samtalepartner for meg som krimforfatter. Blod og sjel, vG, sindre Hovdenakk, selv om han nok kunne ha begrenset uttrykksbehovet sitt noen titalls sider. Jeg tror det er det, sveen tar oss med mye lenger inn i disse menneskenes mørkeste avkroker enn det jeg har sett andre krimforfattere klare å gjøre tidligere. Hva kan skje da, said about, jeg føler at jeg kjenner dem alle sammen.

M If Gard Sveen is able to devise yet another ingenious plot. VG, someone who gives a gritty realism and an important gravitas to the story. Jakten på en seriemorder fører norske politifolk til en religiøs sekt med grusomme ritualer. Så det er bare å vente til neste utgivelse. Og mannen på sikkerhetsavdelingen er uskyldig. Og som har sett Helvete åpent rett i hvitøyet. Men også hennes eget liv i akutt fare. Og noen ganger kunne en bare ønsket så innmari at forfatteren kunne vært litt snillere med romanens ofre.

Beslektede helvete åpent sider: